Tolka dejtingprofiler

Tolka dejtingprofilenNär du surfat runt och läst många dejtingprofiler har du säkert skapat dig en egen uppfattning om vad som är en bra profil och hur du hittar personer som försöker dölja vem de egentligen är.

Foton
Ett varningstecken kan vara om personen i fråga har ett suddigt foto, foto taget ur en konstig vinkel, gör en konstig tillgjord min eller skimmrar som en ängel. Det är inte sällan som personer försöker ”förbättra” sanningen genom att visa ett foto ur deras absolut bästa vinkel, ”photoshoppat” foto, ett foto som är 5-10 år gammalt.

Stavfel
Har personen många stavfel, särskrivningar och grammatiska fel kan man dra slutsatsen att personen har en lägre utbildning, även om så inte alltid är fallet. Läs i våra ”tips för dejtingprofilen” varför det är viktigt med att dubbelkolla sin text.

Dagböcker / rebound
Undvik profiler som är som personliga dagböcker eller listor med klagomål. Det kanske står något i stil med: ”Jag provar det här bara för att….”.

Undvik också profiler som beskriver mer om vad personen söker än om egenskaper hos personen själv i fråga. Har personen en kort profilbeskrivning kan man fråga sig hur seriös personen egentligen är efter ett förhållande när denna inte ens orkat lägga ner några minuter på att skriva en riktig profil?