Skriv en bra dejtingprofil

Skriv en bra profilMan ska definitivt lägga ner tid på sin dejtingprofil. Det är detta som är det viktiga första intrycket när det gäller nätdejting. Skriv profilen på ett sådant sätt att du försöker nå ut till just den målgruppen du letar efter. Tänk på att detta är en viktig marknadsföring av dig själv som person.

I många fall erbjuder dejtingsajten verktyg för att fylla din formulär genom att du besvarar ett antal frågor. Det kan till exempel vara om dina intressen och andra personliga fakta.

En riktlinje är att hellre skriva mer än lite, det finns ofta en slags sökmotor på dejtingsajten och har du en längre text med många olika ord kan du förhoppningsvis lättare bli hittad genom denna. Samtidigt bör du inte skriva FÖR mycket, det ska vara lagom mycket för att väcka ett intresse för en närmare kontakt, vad ska ni annars diskutera eller vad ska personen som läst din profil fråga dig i nästa steg?

En personlig touch i texten är välkomnande och har visat sig ge bättre respons än en mer ren faktabaserad presentation. Om du behärskar humor är även detta ett plus men tänk på att inte använda för mycket sarkasm och ironi när du beskriver dig själv.

Lägg upp en bild!
Självklart är det upp till dig om du vill posta en bild till din dejtingprofil men undersökningar har visat att chansen att någon läser/svarar på din profil kan vara 10 gånger högre än med utan en bild. Har du ingen bild eller vill inte posta en bild kan ett tips vara att namedroppa någon/några kändisar som du påminner om till utseendet.

Ange gärna klart och tydligt vad du är ute efter; är du ute efter ett mycket seriöst förhållande, skriv detta så leder det inte till några missförstånd längre fram.

Avsluta med en smart inbjudan, locka till vidare kontakt.